Elbilar är en del av framtiden

Elbilar är en del av framtiden

Eldrivna fordon blir en allt vanligare syn på våra svenska vägar. I takt med att de stora biltillverkarna släpper nya modeller blir det lättare för oss som konsumenter att hitta en bilmodell som passar våra behov. Politiska beslut som gynnar elbilsägande bidrar också till ökat intresse för att skaffa mer miljöanpassade fordon. Tillväxttakten för elbilar rullande 12 månader är mer än 60%, och trenden ser ut att hålla i sig. Eldrivna fordon är en viktig komponent i omställningen till ett mer klimatsmart samhälle.

Ny teknik kräver nya lösningar. Behovet av bra laddlösningar för elbilar växer i takt med att antalet elbilar blir fler och fler. En modern lösning består av flera olika delar, allt från laddstolpar till olika betal- och debiteringstjänster.

Läs vår guide till elbilsladdning

Läs mer om våra laddlösningar

 

 

Tjänster som gör det enklare

Laddlösningarna blir mer och mer IT-baserade. Genom utveckling av mjukvaran kan man koppla på fler och fler tjänster och lägga till fler funktioner. Detta gör lösningen både flexibel och vara öppen för framtida krav. Här är ett axplock av de tjänster som vi kan erbjuda beroende på vilken lösning du väljer:

# Effektoptimering och dynamisk lastbalansering

Genom att effektoptimera och lastbalansera lösningen säkerställer vi att vi använder tillgänglig effekt optimalt. Vi förser fastigheten med dess grundbehov av energi och fördelar och lastbalanserar tillgänglig effekt till installerade laddpunkter.

# Mätning och debitering

Genom mätning får du full koll kontroll på användningen. Med mätningen som underlag kan du även koppla på våra tjänster för debitering av energiuttaget.

#RFID

Har du behov av att styra och begränsa tillgängligheten av din laddlösning erbjuder vi tjänster med RFID-teknik. Mer RFID kan du också identifiera vem som laddat och hur mycket.

# Betaltjänster

Vid semipublika laddplatser kring din fastighet, till exempel vid gästparkeringar, kan det vara önskvärt att ta betalt för laddtjänsten. Betalning sker smidigt med kort, app eller Swish.

#App och molntjänster

I takt med att lösningarna blir mer och mer IT-baserade så ökar också funktionaliteten i app och moln- tjänster.

Börja med att hitta din elektriker

Vi är lokala entreprenörer som alla kan väldigt mycket om el. Speciellt tillsammans. Vi kan lösa ditt behov, stort som litet. Sök på din plats eller den ort du befinner dig så hittar du den Elkedjan-medlem som finns närmast dig och kan boka.