1 juli 2019

Var med och utveckla Elkedjan -Vi söker en affärsinriktad inköpschef

Arbetsuppgifterna

I rollen som inköpschef ansvarar du för att leda och driva leverantör-, produkt och sortimentsutvecklingen. På ett proaktivt och utvecklingsriktat sätt förväntas du tillsammans med ditt team utveckla vår inköpsorganisation där du är fullt delaktig i hela processen från produkt till paketering av framtidens tjänster och lösningar. Du kommer leda förändringsprojekt med fokus på att inspirera, förankra utveckla och förändra.

Du kommer även:

  • Ansvara för verksamhetens inköpsavtal samt hitta nya samarbeten
  • Ansvara för kedjans sortimentsstrategi
  • Med fullt personalansvar leda ett team om 8 personer
  • Fortsätta vidareutveckla leverantörsträffar tillsammans med våra produktchefer
  • Du driver framgångsrikt utvecklingen av såväl befintliga som nya strategiska leverantörer och viktiga inköpssamarbeten.

Som inköpschef är du en del av ledningsgruppen och rapporterar till vår VD. Placeringsorten är på vårt huvudkontor i Anderstorp.

 

Erfarenheten

Vi vill att du ska lyckas hos oss. Vi brinner för vår verksamhet och ställer höga krav på oss själva och varandra. Vi ser därför att du har minst 8-10 års erfarenhet från inköp i en ledande befattning och erfarenhet ifrån strategisk affärsutveckling. Du har också en relevant högskoleutbildning inom teknik eller motsvarande.

Du bör hantera både svenska och engelska språket friktionsfritt och det är en stor fördel om du brinner lite extra för teknik och har god förståelse inom området.

Då du kommer ägna betydelsefull tid åt förändring och utvecklingsarbete inom vår inköpsorganisation ser vi att du har erfarenhet inom att driva förändringsarbete i olika former.  

 

Personen

På Elkedjan arbetar vi ofta tvärfunktionellt med många interna och externa kontakter och relationer därför är det viktigt du skapar förutsättningar för bra samarbeten och öppen dialog.  Därmed tror vi att du ser dig som en stark lagspelare som trivs i samverkan med andra.  Vi vill ständigt utvecklas och för att lyckas med det krävs det att vi har modiga och affärsinriktade medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och strategier.

Som ledare hos oss har du ett starkt och engagerat team som vill fortsätta utvecklas och detta med din hjälp. Vi hoppas att du har du ett coachande ledarskap och en god förmåga att utmana och driva både teamet och inköpsarbetet framåt.   Du är en god kommunikatör och är trygg i att agera inför mindre såväl större grupper.

 

Utmaningen

Vi har en spännande resa framför oss och vår utveckling handlar till stor del om att skapa nya helhetslösningar för våra kunder. Detta gör vi med målet att bli Sveriges starkaste Elkedja. Vi har en positiv företagskultur där vi främjar utveckling av våra medarbetare och som Inköpschef har du mycket stor möjlighet att påverka och göra avtryck i vår historia.

Lockas du av utmaningen? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Vid denna rekrytering samarbetar vi med www.hrstrateg.se. Vid eventuella frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elin Andersson på 072 214 23 87 eller elin.andersson@hrstrateg.se.

Välkommen att skicka in din ansökan senast 31/8.