Elkedjan4 Villa

Köpa solceller?

Skapa din egen energi med solceller. Egen el, för egen förbrukning. Får du energi över? Då kan du alltid sälja eller lagra den. 

Solceller eller solpaneler?

Kärt barn har många namn, men en sak är säkert. Solceller på taket (eller marken) gör att du både sparar pengar och får kontroll över din egen el. Dessutom skapas energin miljövänligt och hållbart från solen. Bra ju!

Annebergs 1920X1080 221012

Vad kostar solceller?

Hur många solpaneler behöver jag? Finns det olika sorter? Vad kostar det?

Det är inte konstigt att det dyker upp många frågor. Just priset på en solcellsanläggning kan variera beroende av hur stor anläggning du vill ha och andra val du gör. Men du kan känna dig trygg, vi hjälper dig.

I vår solcellskalkylator kan du räkna på ditt eget tak och få en hint om priset. När du skickat in din bokningsförfrågan kontaktar vi dig och tar det vidare där ifrån.

Till solcellskalkylatorn

Solcellskalkylatorn Elkedjan.Se 230118

Vadå hybridväxelriktare?

När det blivit dags att skaffa solceller, framtidssäkra ditt hus med en hybridväxelriktare! Då förbereder du också din solcellsanläggning för att i framtiden kunna ansluta fler solceller. Utan att du behöver byta växelriktare (som ärligt talat är rätt dyrt). En hybridväxelriktare kan även hantera lagring och hjälper till att skapa en optimal effektkurva. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din solcellsanläggning.

Nästa nivå för din el

Vad nästa nivå är kan vara väldigt individuellt. Kanske är nästa nivå för dig att skaffa dina allra första solceller? Eller kanske att utöka med ett batteri, där du kan lagra överbliven el från solcellerna?

Oavsett så hjälper vi dig ta nästa steg när du vill ta din el till 2.0.

Hero 1920X10804

Installationen fixar vi

Det spelar ingen roll om du endast vill börja med en liten solcellsanläggning eller om du vill satsa på alla stegen i Smart Energi direkt. Vi tar hand om all installation, stor som liten. När du bokar en riktig elektriker kan du alltid räkna med en säker och trygg installation. 

Hero 1920X10806

Bor du i villa?

5 steg mot att bli självförsörjande på el.
Riktiga elektriker berättar.

Hur går det till? Frågan är berättigad, idag lovar många ”allt” inom sitt enskilda område.

Från solenergi till ladd och lagring.

Som riktiga elektriker sitter vi på helheten; kunskapen om de olika delarna och hur de fungerar ihop = det som gör att du verkligen kan kapa dina elkostnader.

Vi låter en riktig elektriker berätta;
- Många gör misstaget att satsa på en enstaka del, när det handlar om att tänka helhet. Att hitta en kombo av sol, lagring, ladd och styrning som är bäst för just dig och din situation.

Vi bygger våra skräddarsydda lösningar på fem steg; SKAPA, LAGRA, LADDA, STYRA och DELA.

Tillsammans skapar de SMART ENERGI, en kombo som kapar elkostnader, säger Jonas Thomson, Slite El del av Elkedjan.

Måste man börja med alla delar på en gång?
- Absolut inte, det viktiga är att ha en plan, och den hjälper vi dig med, det är ju vår hemmaplan som riktiga elektriker.

Men är det inte bättre att välja en specialist, som exempelvis bara jobbar med solenergi?
- Visst kan du välja en specialist, men då får du bara den enskilda delen. Inte helheten. Det är dessutom en hel apparat att själv handla upp alla enskilda delar och få allt att funka ihop.

Dessutom är vi ju specialister i form av riktiga elektriker, för alla delar handlar i grund om botten om el, något som vi jobbat med sen 1966.

Vad är det som är viktigt att tänka på som villaägare?
- Helheten. Du behöver inte börja med alla delar på en gång, men du behöver en plan. Den hjälper vi dig med som riktiga elektriker. Vi kommer tillsammans överens om vilka delar vi börjar med, var den största besparingen ligger.

Det gäller sedan att koppla ihop delarna till en SMART ENERGI-lösning. Och det kan vi, vi har jobbat med el ända sedan vi föddes som kedja 1966.

Hur tar man första steget?
- Klicka här, så får du en första kontakt med en riktig elektriker, inget annat.

Boka elektriker

Välj en riktig elektriker, alla elarbeten ska skötas av proffs. Vi jobbar bara med el, så vi kan verkligen det vi gör. En trygghet för dig. Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig. Du binder dig inte för något genom att fylla i en förfrågan, så jobbar inte vi. Förtroende är A och O för oss, det förtjänar vi genom att göra bra jobb.

Installation

Installation

Vi tar ansvar hela vägen. Från råd till installation och service. En kontakt rakt igenom. Och den är lokal = nära dig.

Funktion

Funktion

Vi går i god för alla produkter vi levererar. Som riktiga elektriker väljer vi bara det bästa. Det vi verkligen kan stå för.

Trygghet

Trygghet

Vi är specialister som verkligen kan vår sak. Och vi finns på plats nära dig. Även efter köpet. Vi är riktiga elektriker över hela Sverige.