Företag

Privat

Hero Start Publik Webb 1920X1080 200323 09

Riktiga elektriker. Inget annat.

Riktiga elektriker.

1900 elektriker, 160 företag fördelade på 200 orter i Sverige, från norr till söder.

Tillsammans är vi Sveriges största och enda rikstäckande kedja av elinstallatörer.
Kedjan bildades redan 1966 och vi ägs av våra medlemsföretag.
Det innebär att vi har en lång och djup erfarenhet av alla typer av elinstallationer.
Från den enskilda villan till stora och komplicerade lösningar för industri, bostäder och lantbruk.
Vårt kedjekontor och centrallager ligger i Anderstorp.


Riktiga elektriker. Inget annat.

Vi har den formella kunskapen och vi är fokuserade på el. Inget annat.

Det betyder att vi är specialister inom allt som rör el. Från den allra enklaste installationen till automation och SMART ENERGI (solceller, laddning och batterilagring). Djup kunskap parat med lång praktisk erfarenhet.

Vi kan el helt enkelt, det är vår vardag.

Bara hos Elkedjan. Ingen annanstans.

Hos oss hittar du lösningar som inte finns någon annanstans. Allt byggt på vår kunskap, erfarenhet och kompetens.

Ett bra exempel är våra lösningar inom SMART ENERGI; skapa, ladda, styra, lagra och dela.

Ett system som vi kan skräddarsy helt efter dina förutsättningar, oavsett om du är privatperson, företagare eller lantbrukare. Det hittar du bara hos Elkedjan. Ingen annanstans.

Riktiga elektriker över hela Sverige.

Vi finns över hela Sverige, från norr till söder. På riktigt.

Det innebär att vi är den perfekta samarbetspartnern för dig som har en rikstäckande verksamhet i någon form (vi har bland annat rullat ut laddlösningar för en av Sveriges största drivmedelskedjor).

Alla våra medlemsföretag är valda med omsorg. Vi har samma grundvärden och inte minst, vi har en passion för det vi gör; el i alla dess former. 

Vi är 1 kedja, 160 företag och 1900 elektriker. Vi är Elkedjan, Sveriges enda rikstäckande kedja av elinstallatörer.

Vill du vara med?

Medlemmarna i Elkedjan blir bara fler och vi arbetare intensivt med att bygga fördelar och gemenskap för vår medlemmar och alla deras kunder över hela landet. Är du intresserad av att bli en del av oss? Som medlem och delägare eller kanske som partner eller leverantör?

Välutbildade elektriker
Rikstäckande avtal
Produkter av kvalitet
Förstklassig support

Välutbildade elektriker

Elkedjan Akademi är vårt forum för utbildning och kompetensutveckling som alla våra elektriker har tillgång till. Här får lokala elinstallatörer utbildning i allt från ny teknik till smarta lösningar inom el och energi. Som vår kund har du nära till elinstallatörer med rätt kompetens och den senaste kunskapen.

Rikstäckande avtal

1900 elektriker på 200 orter finns till hands om ert företag behöver hjälp på flera platser i Sverige. Vi skapar lokala, eller rikstäckande, avtal som ger trygghet, leveransprecision och stordriftsfördelar när det gäller installationer över ett större område.

Produkter av kvalitet

Oavsett om du behöver köpa in solceller, batterilagring eller installationsmaterial har du i Elkedjan alltid tillgång till en grossist med erfarenhet och kunskap om teknik, kvalitet och logistik. Din lokala elektriker behöver inte vänta på material. Du får inga obehaglig överraskningar kring vare sig pris eller kvalitet. Vi ser till att våra medlemmar alltid får det bästa. Allt för att du skall bli vår nöjdaste kund.

Förstklassig support

I Anderstorp ligger vårt kedjekontor som vi kallar det. Det är ett logistikcenter för elgrossistverksamhet men det här finns också vårt service center. Medlemmar får snabb hjälp med allt från att hitta rätt material och rätt information till samordning av större projekt och utbildning. Det är kedjekontoret som utvecklar nya lösningar i takt med att området elteknik och smart energi i vår bransch utvecklas. 

Vår historia

Starten i Trollhättan

Starten i Trollhättan

Ett antal elektriker gick samman och började köpa varor tillsammans. Bolaget Centex AB (Centralt Organiserade Inköp AB i Trollhättan) skapades och blev starten på ett starkt nätverk som förändrade elbranschen.

1966
Första steget till Anderstorp

Första steget till Anderstorp

Centex startar upp lager hos medlemsföretaget Wattströms i Anderstorp.

1968
Elkedjan bildas

Elkedjan bildas

Elkedjan bildas av några elektriker inom EIO/EA. Idén är att Elkedjan ska stödja butiksverksamheten med inköp och marknadsföring.

1972
2 blir 1

2 blir 1

Goda samarbetspartners beslutar sig för att slå ihop sina påsar. Centex och Elkedjan går nu samman och bildar Svenska Elkedjan AB.

1993
Allt i Anderstorp

Allt i Anderstorp

All verksamhet flyttas nu till Anderstorp.

1999
EEL skapas

EEL skapas

Samarbetet med Elon resulterar i skapandet av EEL; Elon Elkedjan Logistics AB i Örebro

2004
Leveranser från Anderstorp

Leveranser från Anderstorp

Koncernen växer och vi får in kedjorna Elspar och Hemexperten. Små-el levereras från Anderstorp till alla kedjorna i EEL-koncernen.

2010
Vi växer

Vi växer

Vi växer vidare och behöver mer plats. Butiksverksamhet flyttas till Örebro för att Elinstallationsverksamheten i Anderstorp skall få plats att utvecklas. Ytterligare en kedja, Hemmakedjan köps upp av koncernen.

2012
Elkedjan på egna ben

Elkedjan på egna ben

Elektrikerna köper ut Svenska Elkedjan AB från Elon Group Holding AB. Vi är nu en renodlad elinstallatörskedja. Sveriges största i sin form. 

2017
Elkedjan -din närmaste elektriker

Elkedjan -din närmaste elektriker

Över 160 medlemsföretag på 200 orter. Totalt 1900 elektriker. Elkedjan -din närmaste elektriker!

2024