Företag

Privat

Hero Publik Webb 1920X1080 201124 19

Vi finns där du finns

Riktiga elektriker. Inget annat.

Vi är precis vad vi heter, riktiga elektriker, med en sak gemensamt. Vi kan el. På riktigt. Över hela Sverige hittar du 150 bolag på 190 orter, med över 1700 riktiga elektriker. 

För oss är det enormt viktigt att du ska känna dig trygg när du bokar elektriker. Därför finns vi, specialister på el, nära dig.

Vad du än behöver hjälp med inom el, smått som stort. Privat som företag. Vi hjälper dig. 

Privat
Företag
Medlemsägda
Vad händer hos oss?

Privat

Nya strömbrytare? Uppdatera elen i huset? Ett mindre eller mer omfattande jobb? Oavsett hjälper vi dig.

När du anlitar oss kan du vara trygg i att vi är riktiga elektriker med både kompetens och erfarenheten.

Boka din elektriker här nedan.

Boka elektriker

Företag

Solceller? Laddlösning till företagsbilarna? Hjälp med service av belysning och vägguttag, eller en fullskalig installation med industristyrning? Vi hjälper dig.

Boka din elektriker här nedan, så tar vi det vidare där ifrån. 

Boka elektriker

Medlemsägda

Precis som det låter, våra 150 medlemmar äger Elkedjan. Med ett eget grossistlager får vi snabbare leveranstider och du slipper överraskningar kring pris och kvalitet. 

När du bokar en Elkedjan-elektriker får du tryggheten från en stor kedja, men också den personliga och lokala kontakten av en elektriker nära dig.

Boka elektriker

Vad händer hos oss?

Nyfiken på vad vi gör? Följ oss gärna på sociala medier där vi delar med oss av allt från våra projekt, till tips och inspiration. 

Du hittar oss på Instagram, Facebook och LinkedIn.

Installation

Installation

Vi tar ansvar hela vägen. Från råd till installation och service. En kontakt rakt igenom. Och den är lokal = nära dig.

Funktion

Funktion

Vi går i god för alla produkter vi levererar. Som riktiga elektriker väljer vi bara det bästa. Det vi verkligen kan stå för.

Trygghet

Trygghet

Vi är specialister som verkligen kan vår sak. Och vi finns på plats nära dig. Även efter köpet. Vi är riktiga elektriker över hela Sverige.

Vill du vara med?

Medlemmarna i Elkedjan blir bara fler och vi arbetare intensivt med att bygga fördelar och gemenskap för vår medlemmar och alla deras kunder över hela landet. Är du intresserad av att bli en del av oss? Som medlem och delägare eller kanske som partner eller leverantör?

Välutbildade elektriker
Rikstäckande avtal
Produkter av kvalitet
Förstklassig support

Välutbildade elektriker

Som kedja har vi kunnat starta något vi kallar Elkedjan Akademi. Ett forum för utbildning och kompetensutveckling som alla våra elektriker har tillgång till. Här får lokala elinstallatörer utbildning i allt från ny teknik till smarta lösningar inom el och energi. Som vår kund har du nära till elinstallatörer med rätt kompetens och den senaste kunskapen.

Rikstäckande avtal

1700 elektriker på 190 orter finns till hands om ert företag behöver hjälp på flera platser i Sverige, kanske till och med rikstäckande. Vi skapar avtal som ger er trygghet, leveransprecision och stordriftsfördelar när det gäller installationer över en större yta.

Produkter av kvalitet

Oavsett om du behöver köpa in solceller eller installationsmaterial så har du i Elkedjan alltid tillgång till en grossist med erfarenhet och kunskap om logistik och kvalitet. Din lokala elektriker behöver inte vänta på material. Du får inga obehaglig överraskningar  kring vare sig pris eller kvalitet. Vi ser till att våra medlemmar alltid får det bästa. Allt för att du skall bli vår nöjdaste kund.

Förstklassig support

I Anderstorp ligger vårt kedjekontor som vi kallar det. Det är ett logistikcenter för grossistverksamheten men det är också ett supportcenter för alla våra medlemmar. De får snabb hjälp med allt från att hitta rätt material till samordning av större projekt och utbildning. Dessutom är det härifrån vi utvecklar nya lösningar i takt med att området elteknik och energi i vår bransch utvecklas. 

Vår historia

Starten i Trollhättan

Starten i Trollhättan

Ett antal elektriker gick samman och började köpa varor tillsammans. Bolaget Centex AB (Centralt Organiserade Inköp AB i Trollhättan) skapades och blev starten på ett starkt nätverk som förändrade elbranschen.

1966
Första steget till Anderstorp

Första steget till Anderstorp

Centex startar upp lager hos medlemsföretaget Wattströms i Anderstorp.

1968
Elkedjan bildas

Elkedjan bildas

Elkedjan bildas av några elektriker inom EIO/EA. Idén är att Elkedjan ska stödja butiksverksamheten med inköp och marknadsföring.

1972
2 blir 1

2 blir 1

Goda samarbetspartners beslutar sig för att slå ihop sina påsar. Centex och Elkedjan går nu samman och bildar Svenska Elkedjan AB.

1993
Allt i Anderstorp

Allt i Anderstorp

All verksamhet flyttas nu till Anderstorp.

1999
EEL skapas

EEL skapas

Samarbetet med Elon resulterar i skapandet av EEL; Elon Elkedjan Logistics AB i Örebro

2004
Leveranser från Anderstorp

Leveranser från Anderstorp

Koncernen växer och vi får in kedjorna Elspar och Hemexperten. Små-el levereras från Anderstorp till alla kedjorna i EEL-koncernen.

2010
Vi växer

Vi växer

Vi växer vidare och behöver mer plats. Butiksverksamhet flyttas till Örebro för att Elinstallationsverksamheten i Anderstorp skall få plats att utvecklas. Ytterligare en kedja, Hemmakedjan köps upp av koncernen.

2012
Elkedjan på egna ben

Elkedjan på egna ben

Elektrikerna köper ut Svenska Elkedjan AB från Elon Group Holding AB. Vi är nu en renodlad elinstallatörskedja. Sveriges största i sin form. 

2017
Elkedjan -din närmaste elektriker

Elkedjan -din närmaste elektriker

Över 140 medlemsföretag på 190 orter. Totalt 1600 elektriker. Elkedjan -din närmaste elektriker!

2019