Vi finns där du finns

Vi finns där du finns

Din närmaste elektriker

Så är det faktiskt. För Elkedjan är det enormt viktigt att finnas nära dig med elektriker som har hög kompetens inom elinstallationer och lösningar. Vi är en stor och rikstäckande aktör men du som köpare av våra tjänster och produkter möter de lokala entreprenörerna. Med över 140 elinstallatörsföretag på 190 orter i vår organisation är vi en av Sveriges största rikstäckande kedjor för elinstallatörer. Vi är ett medlemsägt företag som finns till för att skapa bättre förutsättningar att leverera mer, snabbare, bättre och närmare.  

Utbildade installatörer
Rikstäckande avtal
Produkter av kvalitet
Förstklassig support

Utbildade installatörer

Som kedja har vi kunnat starta något vi kallar Elkedjan Akademi. Ett forum för utbildning och kompetensutveckling som alla våra installatörer har tillgång till. Här får lokala elinstallatörer utbildning i allt från ny teknik till smarta lösningar inom el och energi. Som vår kund har du nära till elinstallatörer med rätt kompetens och den senaste kunskapen.

Rikstäckande avtal

1600 elektriker på 190 orter finns till hands om ert företag behöver hjälp på flera platser i Sverige, kanske till och med rikstäckande. Vi skapar avtal som ger er trygghet, leveransprecision och stordriftsfördelar när det gäller installationer över en större yta.

Produkter av kvalitet

Oavsett om du behöver köpa in solceller eller installationsmaterial så har du i Elkedjan alltid tillgång till en grossist med erfarenhet och kunskap om logistik och kvalitet. Din lokala elektriker behöver inte vänta på material. Du får inga obehaglig överraskningar  kring vare sig pris eller kvalitet. Vi ser till att våra medlemmar alltid får det bästa. Allt för att du skall bli vår nöjdaste kund.

Förstklassig support

I Anderstorp ligger vårt kedjekontor som vi kallar det. Det är ett logistikcenter för grossistverksamheten men det är också ett supportcenter för alla våra medlemmar. De får snabb hjälp med allt från att hitta rätt material till samordning av större projekt och utbildning. Dessutom är det härifrån vi utvecklar nya lösningar i takt med att området elteknik och energi i vår bransch utvecklas. 

Vill du vara med?

Medlemmarna i Elkedjan blir bara fler och vi arbetare intensivt med att bygga fördelar och gemenskap för vår medlemmar och alla deras kunder över hela landet. Är du intresserad av att bli en del av oss? Som medlem och delägare eller kanske som partner eller leverantör?

Vår historia

Starten i Trollhättan

Starten i Trollhättan

Ett antal elinstallatörer gick samman och började köpa varor tillsammans. Bolaget Centex AB (Centralt Organiserade Inköp AB i Trollhättan) skapades och blev starten på ett starkt nätverk som förändrade elbranschen

1966
Första steget till Anderstorp

Första steget till Anderstorp

Centex startar upp lager hos medlemsföretaget Wattströms i Anderstorp.

1968
Elkedjan bildas

Elkedjan bildas

Elkedjan bildas av några elinstallatörer inom EIO/EA. Idén är att Elkedjan ska stödja butiksverksamheten med inköp och marknadsföring.

1972
2 blir 1

2 blir 1

Goda samarbetspartners beslutar sig för att slå ihop sina påsar. Centex och Elkedjan går nu samman och bildar Svenska Elkedjan AB.

1993
Allt i Anderstorp

Allt i Anderstorp

All verksamhet flyttas nu till Anderstorp.

1999
EEL skapas

EEL skapas

Samarbetet med Elon resulterar i skapandet av EEL; Elon Elkedjan Logistics AB i Örebro

2004
Leveranser från Anderstorp

Leveranser från Anderstorp

Koncernen växer och vi får in kedjorna Elspar och Hemexperten. Små-el levereras från Anderstorp till alla kedjorna i EEL-koncernen.

2010
Vi växer

Vi växer

Vi växer vidare och behöver mer plats. Butiksverksamhet flyttas till Örebro för att Elinstallationsverksamheten i Anderstorp skall få plats att utvecklas. Ytterligare en kedja, Hemmakedjan köps upp av koncernen.

2012
Elkedjan på egna ben

Elkedjan på egna ben

Installatörerna köper ut Svenska Elkedjan AB från Elon Group Holding AB. Vi är nu en renodlad elinstallatörskedja. Sveriges största i sin form. 

2017
Elkedjan -din närmaste elektriker

Elkedjan -din närmaste elektriker

Över 140 medlemsföretag på 190 orter. Totalt 1600 elektriker. Elkedjan -din närmaste elektriker!

2019