Företag

Privat

LADDA+ för företag

LADDA+ för företag

Ladda, dela, betala.

En komplett betal- och intäktslösning för elbilsladdning.

En portal och en app som löser alla delar (inklusive administration). Dygnet runt.

 

För företaget är LADDA+ en laddlösning på jobbet, för medarbetarna, men också som en affärsmöjlighet där laddarna är öppna/publika.

För både företaget och hemmaladdaren är LADDA+ en lösning där företaget kan erbjuda medarbetare laddning både på jobbet och hemma. Allt med full kontroll ner till den enskilda brukaren och laddboxen. Läs mer om LADDA+ för BRF och hyresrätt här.

För laddning ”överallt”. Med LADDA+ får du som tjänstebilsförare tillgång till ett helt nät av laddare över hela Sverige. Sök, ladda och betala, samlat i en portal, en app. Allt i ett.

 

Vem får ladda?

Alla får ladda. Företaget styr själv sin debitering för olika kategorier av valfria användare; tjänstebilar, besökare och anställda. Företaget bestämmer själv vilka som ska kunna ladda. Och när de får ladda.

Med LADDA+ kan du även välja att ha några eller alla företagets laddstolpar öppna för publik laddning. Du bestämmer själv pris och tillgänglighet. 

 

Minimal administration

En användarvänlig portal ger företagets ekonomiavdelning bra överblick och en lösning som sköter betalning av laddning utan en massa extra handpåläggning.
Med en app i telefonen kan den anställde enkelt styra laddningen av sin elbil och företaget kan genom en portal anpassa åtkomst och prissättning.
I slutet av månaden kan ekonomiavdelningen vid behov plocka ut en rapport som ger ett komplett underlag för redovisningen.

Ladda "överallt"

Med LADDA+ får du tillgång till ett helt nät av laddare över hela Sverige, och i stora delar av Europa. Sök, ladda och betala, samlat i en portal, en app. Allt i ett.

Vi har bränsleförmån idag, hur fungerar det med LADDA+?

Den privata laddboxen kopplas upp mot företagets LADDA+ portal och ersättningen för laddning av tjänstebilen bestämmer företaget utifrån elprisområde, aktuellt spotpris och elnätsavgifter. Tjänstebilsföraren använder samma app, eller rfid-tagg, oavsett om hen laddar på företaget, hemma eller på resa.

Jag har redan installerat laddstolpar på företaget. Hur gör jag?

LADDA+ fungerar lika bra på de flesta befintliga laddboxar som nya eller kommande. Kontakta din elektriker för att se vad som gäller dina installerade laddboxar.

 

Kan jag ha LADDA+ i min bostadsrättsförening?

Med LADDA+ får du en en enkel lösning där kostnaderna fördelas rättvist efter brukande i BRF eller hyresfastighet. Alla enskilda transaktioner fullt redovisade på en samlad faktura. Läs mer om LADDA+ för BRF och hyresfastighet här.

Ladda+ fungerar även för dig som bor i villa eller har fritidshus. Du får full koll på dina laddboxar och kan ladda så smart som möjligt. Du kan till exempel välja att ladda när elen är som billigast eller öppna upp din laddpunkt i stugan för vem du vill, när du vill.

Med LADDA+ kan du alltid se kostnad, elprisprognoser och förstå din förbrukning, oavsett om du laddar hemma eller någon annanstans.

Kan jag ha LADDA+ i villan eller fritidshuset?

Med LADDA+ kan du till exempel  öppna upp din laddpunkt i villan eller i fritidshuset för vem du vill, när du vill. Du bestämmer själv vem som ska kunna ladda, och vad de ska betala.

Har du tjänstebil med bränsleförmån kan du ansluta din privata laddbox till din arbetsgivares LADDA+ portal och få ersättning för den laddning du gör hemma.

Jag vill ha LADDA+. Hur gör jag?

  • Ta kontakt med din närmaste riktiga elektriker från Elkedjan för att gå igenom dina behov och få ett förslag och en offert på lösning.
  • Efter godkänd offert bokas tid för installation och driftsättning.
  • Ska installation av en hemmaladdare utföras på annan ort, sker det via Elkedjans nätverk av rikstäckande elektriker.
  • Vid driftsättning bestämmer du vilka som ska ladda, när de får ladda och vilket pris de ska betala.
  • Tjänstebilsförare med bränsleförmån får vid driftsättningen anvisningar för hur de ansluter sin hemmaladdare till företagets LADDA+ portal.
  • Företagets laddpunkter, priser och användare hanteras i fortsättningen enkelt via företagets användarvänliga LADDA+ portal.
Fredrik förklarar LADDA+

Fredrik förklarar LADDA+

Fredrik Klaar är affärsutvecklingschef för Smart Energi på Elkedjan och arbetar dagligen med Elkedjans olika erbjudanden inom smart laddning. Vi har bett honom ge exempel på en företagslösning för laddning av tjänstebilar; på jobbet, på resan och hemma.

Bakgrund: Företaget AB har fem anställda med tjänstebilar och bränsleförmån. Nu tar man steget från fossila bränslen till el och behöver lösa laddning av den nya elbilarna. Tjänstebilsförarna bor dessutom utspritt i landet och behöver ladda lite var som helst, på jobbet, hemma och när de är ute och reser. Företagsledningen har även tagit beslut att ge anställda med privat bil möjlighet att ladda sina bilar när de är på jobbet.

Utmaning: Att hitta en användarvänlig lösning för all laddning som behövs för de nya tjänstebilarna; på jobbet, på resan och på hemmaplan. Företaget önskar bibehålla bränsleförmån för de som kör tjänstebil. Och man vill även kunna ge övriga anställda möjlighet att ladda sina privatägda elbilar utan att riskera förmånsbeskattning.

Lösning: Laddpunkter installerades på företagets parkering efter genomgång av lösningen av Elkedjans elektriker. Genom Elkedjans rikstäckande nätverk offererades även installation av laddboxar hemma hos de tjänstebilsförare som bodde i övriga landet. I det här fallet tackade samtliga tjänstebilsförare ja till installation, förutom en förare som redan hade en installerad laddbox i garaget.

Efter genomförd installation bokar Elkedjans tekniker en tid för driftsättning av LADDA+. Före driftsättning gav Elkedjan även tips och råd kring frågeställningar som till exempel vilka som skulle få tillgång till företagets laddare, vad de ska betala för sin laddning, samt vilken ersättning som tjänstebilsförarna ska få utbetalt för det de laddar hemma.

Tjänstebilsförare med laddmöjlighet hemma fick en manual med instruktioner för anslutning till LADDA+. Även den föraren med befintlig laddbox i villan kunde enkelt ansluta sig.

Så här blev det: Företaget valde att ha olika prisnivåer för laddning; för tjänstebilsförare, personal med privat bil och för besökare till kontoret. Eftersom företagets parkering låg centralt valde man även att öppna laddboxarna för allmänheten, så kallad publik laddning, på kvällar och helger med ytterligare en prisnivå.

Företagets säljare använder sin app, eller rfid-tagg, oavsett om de laddar på företaget, hemma eller när de är ute och åker. Ersättningen till de tjänstebilsförare med bränsleförmån som installerat egen laddbox i villan baseras utifrån elprisområde, aktuellt spotpris och elnätsavgifter.

Företagets löneadministratör har en bra överblick och en lösning som sköter betalning av laddning utan en massa extra handpåläggning. I slutet av månaden plockar löneadministratören sedan ut en rapport som ger ett komplett underlag för redovisningen.

Vi berättar gärna mer.