LADDBOXAR MED
INSTALLATION I
HELA SVERIGE
Från start till mål
1
Välj den laddbox du tycker passar bäst för din villa eller dina behov.
2
Extra laddkabel, front i snygg färg eller något annat tillbehör? Du ser direkt vad en standardinstallation kostar inklusive tillbehör samt avdrag för Grön Teknik (gäller enbart privatpersoner). Klicka ”Boka”.
3
Din närmaste elektriker från Elkedjan kontaktar dig och ni går igenom ditt val av laddbox, vilka förutsättningar som finns på plats och eventuellt tillkommande kostnader. Tid bokas för installation.
4
Installerat och klart! På utsatt dag anländer din elektriker tillsammans med din laddbox och allt installationsmateriel som behövs. När laddboxen är installerad får du hjälp att komma i gång. Har du frågor om installation kan du alltid höra av dig. Vi hjälper dig hela vägen. Från start till mål.
POPULÄRA LADDBOXAR
Zaptec
Zaptec Go
Inklusive dynamisk lastbalansering Upp till 22 kW laddning Testvinnande laddbox Fri 4G-uppkoppling
Installerat och klart
8 699:- inkl moms
Avdrag för Grön teknik
Charge Amps
Charge Amps Aura
Inklusive dynamisk lastbalansering Laddar 2 bilar samtidigt Fördelar tillgänglig el mellan uttagen Testvinnare!
Installerat och klart
16 749:- inkl moms
Avdrag för Grön teknik
Wallbox
Wallbox Pulsar Max
Inklusive dynamisk lastbalansering Upp till 22 kW laddning Kabelhållare ingår Fast kabel typ 2
Installerat och klart
9 749:- inkl moms
Avdrag för Grön teknik
GARO
Garo Entity Compact
Inklusive dynamisk lastbalansering Upp till 14 kW laddning Förberedd för V2G Fast kabel typ 2
Installerat och klart
9 995:- inkl moms
Avdrag för Grön teknik
Vi hittade ingen laddbox som passade dina behov.
Men kolla gärna in alla våra laddare.
Ladda sin elbil är inte krångligt.
Men vill du veta mer om hur laddning av elbilar fungerar hittar du här svaret på några vanliga frågor. Det handlar om till exempel lastbalansering, wifi-uppkoppling och vad som ingår i en standardinstallation. Saker som är bra att tänka på när du ska välja laddbox.
Viktigast av allt. Våra elektriker är utbildade om olika laddboxar och svarar gärna på dina övriga frågor och funderingar. En trygghet för dig och en självklarhet för oss.
Skaffa en laddbox till mitt hus, hur fungerar det?
Det kan verka krångligt att sätta sig in i elbilsladdning. 1-fas, 3-fas, typ 1, typ 2, hur långt kommer jag på en laddning? Begreppen och frågorna är många, men lugn. Vi börjar alltid med att se vilka förutsättningar just du och din fastighet har.
Välj paket och tillbehör. Sedan återkommer vi till dig.
Detta ingår i Elkedjans standardinstallation
- Montering av box på vägg
- Upp till 10 meter kabel 3-fas
- 2 st håltagning i vägg av lätta material
- Jordfelsbrytare typ A för laddbox (extern eller inbyggd beroende på laddboxmodell)
- Driftsättning och genomgång av laddbox
För att kunna utföra installationen utan tillkommande kostnader behövs ledig plats i elcentral och fri tillgång till installationsplats. Vi utför inte montering på putsad fasad och i vår standardinstallation ingår inte grävarbete.
Vill du få tillgång till eventuell molntjänst behöver laddboxen vara uppkopplad. Detta kräver att ditt lokala nätverk når laddboxens installationsplats. Gör det inte det kan vår elektriker lämna prisförslag för lösning på det. Vi rekommenderar också minst 20A huvudsäkring men kan anpassa laddboxen utifrån dina förutsättningar.
Eventuella tillkommande kostnader samt reskostnad tillkommer. Dessa kan du stämma av vid kontakt med vår elektriker.
Behöver laddboxen vara uppkopplad?
Ja, vill du ha tillgång till en molntjänst för laddningen behöver den vara uppkopplad. Antingen till ditt lokala WIFI-nätverk eller via 4G beroende på vilken laddbox du väljer.
Är du det minsta osäker kan vår elektriker hjälpa dig så du får rätt laddbox och eventuell lastbalanserare.
Hur mycket laddning kan jag få ut hemma?
Det är alltid fastighetens huvudsäkring som bestämmer hur mycket din bil kan laddas. Vill du få ut så mycket som som möjligt behöver du ha dynamisk lastbalansering.
Vad är dynamisk lastbalansering?
Din elanläggning klarar en viss mängd strömstyrka (Ampere). En vanlig villa har normalt en huvudsäkring avsäkrad för att klara 16A, 20A eller 25A. Vad du har kan du se på fakturan från ditt elnätsbolag.
När man använder elen i sin fastighet säger man att man belastar nätet. Olika produkter, som ugn. Hårtork, laddbox osv, ger olika mycket last.
Har du mer laster igång än vad din huvudsäkring klarar av samtidigt kommer din huvudsäkring bryta strömmen på grund av överlast. Du får helt enkelt ett strömavbrott.
För att undvika strömavbrott kopplar vi in en energimätare vid din huvudcentral som har till uppgift att mäta den totala lasten i din elanläggning. Energimätaren kommunicerar hela tiden med din laddbox om hur mycket el det finns över för laddning av elbilen. På så sätt kommer t.ex. matlagning eller kvällsbastun alltid prioriteras som viktigare än att ladda bilen just då utan att du behöver tänka på det. Du startar din laddning som vanligt så sköter energimätaren och laddboxen tillsammans att ladda när det finns ström ledigt. Det kallas att man lastbalanserar dynamiskt!
Hur mycket laddning kan min bil ta emot?
Det är bilens OBC (On Board Charger) som avgör hur mycket laddning batteriet kan ta emot. Laddboxen laddar med AC-ström (växelström) som du har i din villa men batteriet vill ha DC-ström (likström). OBC fungerar som en mellanhand som justerar detta på ett säkert sätt. Därför kan du exempelvis upptäcka att du får mindre laddning än laddboxens utlovade 22kWh. Det är helt som det ska vara.
Hur vet jag att bilen laddas?
Du kommer alltid se hur snabbt din bil laddas i laddboxens app. Det här visar din elektriker dig vid installationen.
Laddbox + solceller = sant
Solceller, batterilagring och laddbox fungerar utmärkt ihop.
Med rätt grejer kan du få ut maximalt med ström för att ladda din elbil när solen lyser. Vill du spara din egenproducerade el till natten, kan du installera ett batteri. Hör med din elektriker som har full koll på energilagring.
Skattereduktion för din laddbox
Med skattereduktion genom Grön teknik får du upp till 50% i bidrag på din laddboxinstallation* direkt på fakturan. Vi sköter administrationen mot Skatteverket och du ser avdraget i din nästa deklaration
Du kan även söka avdrag för Grön teknik för investering i solceller och lagring av egenproducerad el. Läs mer om aktuella regler på Skatteverkets hemsida.
*Resekostnad för elektrikern är inte avdragsgill.
För företag finns andra bidrag att söka. Det kan du stämma av med din elektriker.
Leveranstid.
Oftast kan vi installera din laddbox inom två-tre veckor, men du kommer själv överens med vår elektriker om lämplig tid för installation.
Delbetala om du vill.
För dig som vill dela upp betalningen och få en fast månadskostnad så erbjuder vi delbetalning via MyMoney. Klicka i rutan ”Jag är intresserad av delbetalning” när du gör din förfrågan till oss, så berättar vår elektriker mer om delbetalning.