LADDBOXAR MED
INSTALLATION I
HELA SVERIGE

Hitta rätt laddbox

Från start till mål

1

Välj din laddbox. Vi jobbar med marknadens bästa laddboxar och till din hjälp har vi markerat våra storsäljare med ”Riktiga elektriker rekommenderar’”. Välj den laddbox som passar dig och klicka sedan på ”Läs mer och boka”. (Obs, du förbinder dig inte till något i det här läget.)

2

Extra laddkabel, front i snygg färg eller kanske något annat tillbehör? Lägg till önskade tillbehör och scrolla neråt på sidan. Där ser du vad din standardinstallation kostar, med tillbehör och avdrag för Grön Teknik. Fyll i dina kontaktuppgifter och plats för installation, välj elektriker och klicka på ”Boka”. (Obs, du förbinder dig inte till något, det här är bara en förfrågan!)

3

Du blir kontaktad av en av våra elektriker och ni går tillsammans igenom ditt val av laddbox, vilka tekniska förutsättningar som finns på plats och om det kan tillkomma några ytterligare kostnader. I samband med genomgången gör du din beställning och bokar tid för installation.

4

Installerat och klart! På utsatt dag anländer din elektriker för att installera den laddbox du valt och hjälpa dig komma igång med laddningen. Har du några frågor före eller efter installationen kan du alltid återkomma till din elektriker.

Leveranstid.

Oftast kan vi installera din laddbox inom två-tre veckor, men du kommer själv överens med vår elektriker om lämplig tid för installation.

Delbetala om du vill.

För dig som vill dela upp betalningen och få en fast månadskostnad så erbjuder vi delbetalning via MyMoney. Klicka i rutan ”Jag är intresserad av delbetalning” när du gör din förfrågan till oss, så berättar vår elektriker mer om delbetalning.

Vet du vilken laddare du söker?

Visa alla laddare för villa

Vanliga frågor om att installera en laddbox hemma i villan

Att välja rätt laddbox kan kännas krångligt. Vi har samlat några av de vanligaste frågor som dyker upp och som gäller till exempel dynamisk lastbalansering, wifi-uppkoppling, vad som ingår i en standardinstallation och mycket mer.

Installera en laddbox hemma, hur fungerar det egentligen?

Det kan verka krångligt att sätta sig in i elbilsladdning. 1-fas, 3-fas, typ 1, typ 2, hur långt kommer jag på en laddning? Begreppen och frågorna är många, men lugn. Vi börjar alltid med att se vilka förutsättningar just du och din fastighet har. Vilken kapacitet finns i din elanläggning för att ladda bilen utan att störa övrig aktivitet i huset?
Det är viktigare än att fokusera på hur snabbt, eller långt, du kan ladda (vi kallar det räckviddshysterin). Vi ser till att din bil hinner ladda klart över natten så du kommer fram. Självklart svarar vi på alla andra frågor och reder ut begreppen när vi kontaktar dig. Börja med att välja paket och tillbehör. Sedan återkommer vi till dig.

Vad ingår i Elkedjans standardinstallation?

Montering av box på vägg

  • Upp till 10 meter kabel 3-fas
  • 2 st håltagning i vägg av lätta material
  • Jordfelsbrytare typ A för laddbox (extern eller inbyggd beroende på laddboxmodell)
  • Driftsättning och genomgång av laddbox

För att kunna utföra installationen utan tillkommande kostnader behövs ledig plats i elcentral och fri tillgång till installationsplats. Vi utför inte montering på putsad fasad och i vår standardinstallation ingår inte grävarbete.
Vill du få tillgång till eventuell molntjänst behöver laddboxen vara uppkopplad. Detta kräver att ditt lokala nätverk når laddboxens installationsplats. Gör det inte det kan vår elektriker lämna prisförslag för lösning på det. Vi rekommenderar också minst 20A huvudsäkring men kan anpassa laddboxen utifrån dina förutsättningar.
Eventuella tillkommande kostnader samt reskostnad tillkommer. Dessa kan du stämma av vid kontakt med vår elektriker.

Behöver laddboxen ha wifi-uppkoppling?

Ja, vill du ha tillgång till en eventuell molntjänst för laddboxen behöver den vara uppkopplad till ditt lokala nätverk. Har du inget nätverk, eller ska laddboxen placeras utom räckhåll från nätverket, kan vår elektriker lämna förslag samt pris på hur du löser det.

Dynamisk lastbalansering?

När du installerar en laddbox på din elanläggning ökar också belastningen i den. Det ökar risken för att huvudsäkringen kan slå ut = strömmen går.
Bästa sättet för att undvika detta, och samtidigt få ut maximal laddkapacitet, är att installera en energimätare. Denna talar i realtid om för laddboxen hur mycket ström som finns tillgängligt. Detta kallas att lastbalansera dynamiskt.

Laddbox + solceller = sant

Solceller och laddning av bilar fungerar utmärkt ihop. Tänk på att vissa laddboxmodeller behöver en viss energimätare om man vill kunna lastbalansera dynamiskt. I vår laddboxgenerator hittar du paket som har just det. Perfekt för dig som har eller funderar på att skaffa solceller. Det finns också många lösningar för att få ut maximal effekt av sina solceller tillsammans med laddboxen. Du kan till exempel installera ett batteri och spara din egenproducerade el i det. Hör med din elektriker som har full koll på energilagring och kan ge dig förslag på dessa lösningar också.

Skattereduktion för din laddbox

Med avdrag för Grön teknik får du upp till 50% i bidrag på din laddboxinstallation* direkt på fakturan. Vi sköter administrationen mot Skatteverket och du ser avdraget i din nästa deklaration
Du kan även söka avdrag för Grön teknik för investering i solceller och lagring av egenproducerad el. Läs mer om aktuella regler på Skatteverkets hemsida.

*Resekostnad för elektrikern är inte avdragsgillt

Vad är Grön teknik?

Grön teknik är en skattereduktion för privatpersoner som ges direkt på fakturan för inköp och installation av bland annat laddstationer. Angivna priser för privatpersoner anges inklusive maximalt avdrag för Grön teknik.
Avdrag för Grön teknik omfattar inte kostnader för resor utan detta tillkommer.
Du kan läsa mer om aktuella regler för Grön teknik på Skatteverkets hemsida.

Vad ingår i priset för laddbox med installation?

I priset ingår en standardinstallation för 16A = 11 kW. 22kW erbjuds mot tillägg lokalt.
Angivna priser för privatpersoner anges inklusive maximalt avdrag för Grön Teknik.
Avdrag för Grön Teknik omfattar inte kostnader för resor utan detta tillkommer.

Vilka kostnader kan tillkomma vid en installation av laddbox?

Standardinstallation täcker oftast hela monteringen men ibland behöver våra elektriker göra lite extra jobb. Exempel är längre kabeldragning, anpassning i elcentralen eller extra håltagning.

Skaffa laddbox till fast månadskostnad

För dig som vill dela upp betalningen så erbjuder vi delbetalning via MyMoney. Du delar då upp din investering och betalar en fast månadskostnad. Du kan närsomhelst välja att betala av ditt lån utan några extra kostnader utöver aktuell skuld och ränta.
Klicka i rutan ”Jag är intresserad av delbetalning” när du gör din förfrågan till oss, så berättar vår elektriker mer om delbetalning.