Företag

Privat

12 oktober 2021
Lightab Logo CMYK Black

Varje ljusslinga räknas, är kampanjen som ramar in vår leverantör Lightabs 10-åriga arbete för hållbara moderna belysningssystem, designade att vara värdebevarande samt arbeta i den cirkulära ekonomin för bygg- och elbranschen. Ett projekt som drivs av Lightab och Chalmers Industriteknik. Lightabs populära JASONLED-ljusslinga är originalet som genom sin förlängda livslängd går att återanvända till flera projekt och efter sin livstid går att återvinna och återbruka till exempelvis tak/kopplingsdosor. 

Målet med kampanjen - Varje ljusslinga räknas, är att samla in så många ton plast som möjligt samt introducera resultatet av innovationsprojektet RE:Light, där vi nu påbörjar ett cirkulärt returhanteringssystem för JASONLED® ljusslingor. Fokus ligger på förbättrad resurseffektivitet, säker arbetsmiljö och betydande kostnadsbesparingar. Lightab i samarbete med Chalmers Industriteknik visar vägen för hur man kan hantera en produktgrupp i byggprocessen cirkulärt och lönsamt, skapa engagemang och skalbarhet för att minska avfall på Sveriges byggarbetsplatser", säger Karolina Kazmierczak, Projektledare Cirkulär Ekonomi, Chalmers Industriteknik.

"Team Lightab är stolta över att vi genom hårt arbete lyckats utmana den traditionella bygg- och elbranschen i ett nytt sätt att tänka, etablerat nya standarder i det moderna byggandet med ett behovsanpassat kvalitetstänk. Våra unika processer med produktdesign, certifieringar, idoga arbete med värdekedjor samt nära samarbeten med våra kunder banar vägen för en spännande framtid", säger Pernilla Alfredsson, VD och grundare Lightab.

Läs gärna hela pressreleasen här

Fortsätt även läsa mer om Lightab och deras marknadsledande belysningsprodukter på Lightab.com eller fråga din riktiga elektriker så berättar vi gärna mer!