Företag

Privat

2 januari 2024

Hova Elektriska är årets tillväxtbolag i Gullspång kommun.

– Höga elpriser i slutet av 2022 skapade en enorm efterfrågan på solcellsanläggningar, berättar Johan Jansson som jobbar som arbetsledare på Hova Elektriska. Under senaste året har vi installerat 12 anläggningar, främst hos privatpersoner.

De ökade elpriserna gjorde även att medvetandegraden hos Hovas kunder ökat när det gäller elsnåla produkter, vilket har gjort att många har bytt till ledljuskällor eller installerat ny ledbelysning.

Laddning av elbilar är också något som ställer nya krav för många.

– Den som kör elbil idag behöver också tänka på ett nytt sätt. Det kan vara en utmaning att få till en snabb laddning, speciellt när hushållet väljer att skaffa sin andra elbil, säger Johan.

Idag erbjuder Hova Elektriska installation till fastpris av både solcellsanläggningar och laddboxar. Den ökade efterfrågan har gjort att personalstyrkan på senare tid har ökats med två personer, och ytterligare en lärling väntas in i januari. Idag består firman av sju elektriker som jobbar ute på fältet, samt tre personer som finns på plats i butiken och kontoret i Hova.

Stort grattis Hova Elektriska!

Bild ovan: Silvia Olsson-Schudel och Kristina Gustavsson från Hova Elektriska visar stolt upp diplomet från Almi.

Du kan läsa Mariestads-Tidningens reportage om utmärkelsen här: https://www.mariestadstidningen.se/2023/12/19/gron-omstallning-ger-jobb-hova-elektriska-ar-arets-tillvaxtbolag-bcfe6/

Hova Elektriska Installation AB har funnits sedan 1918 och arbetar med alla slags elreparationer samt installationer åt såväl privatpersoner som företag. Många av Hova Elektriskas kunder finns inom industri, kyrka, lantbruk och kommuner. Hova Elektriska är bland annat certifierade lantbrukselektriker. På bilden ser vi Stefan Åkesson, Johan Jansson från Hova Elektriska samt Fredrik Tidholm, Almi och Björn Thodenius, kommunstyrelsens ordförande, vid prisutdelningen.