Företag

Privat

25 mars 2024

Vad gör en vanlig elektriker?

Solceller, batterilagring, laddning av elbilar – det är mycket prat om smarta system, ljusstyrning, fossilfri el och energibesparing i vår bransch.

Och intresset är stort på marknaden. Ökningen av laddboxinstallationer visar till exempel att fler och fler tar steget över till elbilar. Skattereduktioner i form av Grön Teknik ger goda möjligheter för dem som vill investera i egenförsörjning av el genom solenergi och batterier.

Vad gör då en vanlig elektriker numera, är det bara montering av solpaneler eller laddboxar?

Nej, inte alls. Tidigare i år frågade vi några av Elkedjans elektriker vilka de vanligaste jobben är. Svaren blev många; installation av belysning, kabeldragning, diverse elinstallationer, byta elcentraler, montera eluttag och strömbrytare. Och mycket mer.

Bara massa småjobb, tänker du, men det här är vanliga elarbeten som gör att vår vardag fungerar, och som vi inte funderar speciellt mycket på. Inte förrän strömmen väl bryts.

Våra elektriker finns över hela Sverige och hjälper dig oavsett om det gäller större eller mindre eljobb. Vi hjälper dig hela vägen, från rådgivning och kalkyl till installation och support. Vi är riktiga elektriker. Inget annat.

Och du, du hittar enklast din närmast elektriker genom att klicka här.