Elkedjan4 Villa

Köpa laddbox?

Installerad och klar av riktiga elektriker. 

Vilken laddbox ska jag köpa?

Det snabba svaret är; en laddbox inklusive installation. Många frågor kan dyka upp när det gäller en ny typ av investering och teknik. Just därför är vi med dig från första till sista steget. Från att hitta rätt laddbox, till installation och driftsättning. Vi är riktiga elektriker. 

Lite längre ner under FAQ hittar du svar på de allra vanligaste frågorna om laddning och laddboxar. 

Avdrag för Grön Teknik

Du vet väl att du kan få skatteavdrag på upp till 50% när du köper laddbox installerat och klart hemma? Avdrag sker direkt på din faktura. 

Hur kommer jag igång?

I vår Laddväljare bokar du både laddbox och installation samtidigt. Du får först svara på några snabba frågor, sedan plockar Laddväljaren fram de laddboxar som passar dina önskemål. 

När du skickat in din bokningsförfrågan kommer någon av våra elektriker att kontakta dig, för att bestämma datum och tid för installation. 

Laddbox + lastbalansering = maximal nytta

Bara för att laddboxen drar mer kortare stunder är det inte säkert att du behöver säkra upp elen i ditt hus. Faserna går att balansera för att få elen dit den behövs för stunden. Du kan med andra ord få ut max av din el som du redan har, genom en balans mellan de olika faserna.

Vi berättar hur och hjälper dig hela vägen.

Köpa laddbox hemma? 3 tips av riktiga elektriker.

Det handlar väl bara om att hitta det lägsta priset? Eller?
Det är lätt att falla i fällan att bara se priset som den enda faktorn. Men det finns andra saker man bör kika på, vi låter en riktig elektriker berätta.

Ola Davidsson, Eksjö Elteam, del av Elkedjan, säger så här:

Det första du bör kolla är hur din strömförsörjning ser ut. Enkelt uttryckt att den är säker och att den ger möjligheter att kunna utnyttja laddboxens kapacitet. Här finns flera alternativ; alltifrån installera det man kallar lastbalansering, till att byta till en större huvudsäkring.

Det andra är givetvis vilka andra krav du har på laddboxen. Det gäller digital uppkoppling och digitala kringtjänster, men även rent praktiska saker som hur många bilar du vill ladda.

Det tredje är att tänka ”framtid redan nu”. Då menar jag att man ska förbereda sig på det som kallas SMART ENERGI. Tänk inte bara ladd, utan hur du i förlängningen kan skapa och lagra din egen energi. Genom exempelvis solceller och egna batterihubbar. Även dela, det vill säga sälja, den överskottsel du producerar.

Den här helhetskunskapen har vi som riktiga elektriker. Vi gör den här typen av analyser och installationer varje dag, över hela Sverige. Vi har även valt ut de laddare som vi tycker är de bästa och mest prisvärda.
Är du sugen på att få kontakt med en riktig elektriker? Fyll i dina uppgifter här nedan så får du hjälp med både analys, laddbox och installation. Du kan också köpa din laddbox direkt via vår Laddväljare. Enkelt, inkl installation, till fast pris. Klappat och klart helt enkelt.

FAQ

Här får du svar på de allra vanligaste ställda frågorna om laddning och laddboxar. 

Vad är skillnaden mellan 1-fas och 3-fas?

Om du laddar med 1-fas använder du ett av dem tre körfält för strömmen, och det tar lite längre tid att ladda bilens batteri. Laddar du med 3-fas används istället alla tre körfält, och bilen kan därför laddas snabbare. 

Vadå typ 1 och typ 2?

Typ 1 och typ 2 är två olika sorters stickkontakter. Typ 2 är numera ett EU-krav vilket innebär att alla nya laddbara bilar som säljs i Sverige ska ha stickkontakt typ 2 som standard. Det kan ändå vara en god idé att kolla upp vilken kontakttyp du behöver till just din bil.

Varför skaffa en laddbox istället för att ladda via eluttaget?

Använder du en laddbox kan du ladda med högre effekt och därmed ladda snabbare, jämfört om du laddar via ett vanligt vägguttag. 
Under tiden som bilen laddas belastas också elinstallationen kraftigt under en längre tid. Vanliga uttag är inte gjorda för att klara av det och värmen som uppstår är en risk för brand och skador på elanläggningen.

Kan jag få avdrag för grön teknik?

Med ”Grönt Avdrag” får du upp till 50% i bidrag på din laddboxinstallation* direkt på fakturan. Vi sköter sedan administrationen mot Skatteverket och du ser avdraget i din nästa deklaration
Du kan även söka Grönt Avdrag för investering i solceller (15%) och lagring av egenproducerad el (50%). Maxbelopp per år att söka för är totalt 50.000:- per år och person.

*Resekostnad för elektrikern är inte avdragsgillt

Boka elektriker

Välj en riktig elektriker, alla elarbeten ska skötas av proffs. Vi jobbar bara med el, så vi kan verkligen det vi gör. En trygghet för dig. Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig. Du binder dig inte för något genom att fylla i en förfrågan, så jobbar inte vi. Förtroende är A och O för oss, det förtjänar vi genom att göra bra jobb.