Företag

Privat

Hero Start Publik Webb 1920X1080 200323 04

Spara el med styrning!

Gamla armaturer hemma?

Dags att se över dem och byta ut till nya. Varför då kanske du tänker då.

Nya armaturer drar mindre el och ger oftast ett mycket bättre och behagligare ljus. Två egenskaper som inte låter helt fel, eller hur?

Utöver det kan du även välja att styra din belysning, till exempel efter schemalagda tider eller när solen går upp och ner.

Hidealite 1080X1080 2301262

Spara på värmen, utan att frysa

Ytterligare ett sätt att spara på både elförbrukning och kostnad, är att sänka temperaturen i din bostad. Tänk om det gick att göra det, utan att behöva frysa... Det gör det! Vi hjälper dig komma igång med nya radiatorer som även klarar av att styra värmen efter dig och din närvaro. 

Enkelt förklarat; när du inte är hemma = sänks temperaturen, när du kommer hem = är bostaden redan uppvärmd och klar igen. Samtidigt har du sparat både pengar och el, utan att du har behövt rucka på några som helst bekvämligheter

LVI 600X450 230209

Sänk lite, spara mycket.

Hur då? Vi har pratat med värmeexperten Tobias från Purmo Group, LVI som förklarar mer om hur du kan påverka din uppvärmning och elkostnad. 

Tobias förklarar;
- I de flesta villor står uppvärmningen för den allra största förbrukningen. Därmed är också uppvärmningen det du kan spara mest el och pengar på. 

Om jag har äldre radiatorer hemma då?
- Då är det god tid att se över dem. Äldre elradiatorer med bimetalltermostat, är oftast mindre effektiva än nya elradiatorer.

Vad är skillnaden på en ny radiator jämfört med en gammal?
- En ny radiator är såklart också uppdaterad med de senaste egenskaperna. T.ex. ny teknik som gör att du kan styra och anpassa uppvärmningen helt efter dig. 

Räcker det inte att stänga av och på själv?
- Det är många timmar på dygnet som du inte är hemma och när huset egentligen inte behöver ha full värme på. Att sänka temperaturen några grader under tiden du är på jobbet, drar ner din medeltemperatur och din elförbrukning. Styrningen gör att du kan ställa in vilka tider värmen ska vara på och när den ska sänkas. Utan att du behöver lägga varken kraft eller tanke på det.

Är det inte kallt när jag kommer hem då?
- När du valt vilka tider som värmen ska slås av och slås på, anpassar radiatorerna sig så att huset är uppvärmt till standardtemperatur, lagom till den inställda tiden. Varmt och skönt när du kommer hem igen. 

Hur kommer du igång då? Boka en elektriker! Vi hjälper dig med belysning, värme och såklart styrningen därtill. 

Diagram över en exempelvilla. 

Boka elektriker

Välj en riktig elektriker, alla elarbeten ska skötas av proffs. Vi jobbar bara med el, så vi kan verkligen det vi gör. En trygghet för dig. Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig. Du binder dig inte för något genom att fylla i en förfrågan, så jobbar inte vi. Förtroende är A och O för oss, det förtjänar vi genom att göra bra jobb.