Din närmaste elektriker

Elkedjan finns på 190 orter runtom i Sverige. Tillsammans är vi över 1 600 elektriker från Kiruna i norr till Ystad i söder. Du hittar din närmaste elektriker enklast genom att söka på den ort du behöver hjälp av en elektriker. Välkommen till Elkedjan.

Vår historia

Starten i Trollhättan

Starten i Trollhättan

Ett antal elinstallatörer gick samman och började köpa varor tillsammans. Bolaget Centex AB (Centralt Organiserade Inköp AB i Trollhättan) skapades och blev starten på ett starkt nätverk som förändrade elbranschen

1966
Första steget till Anderstorp

Första steget till Anderstorp

Centex startar upp lager hos medlemsföretaget Wattströms i Anderstorp.

1968
Elkedjan bildas

Elkedjan bildas

Elkedjan bildas av några elinstallatörer inom EIO/EA. Idén är att Elkedjan ska stödja butiksverksamheten med inköp och marknadsföring.

1972
2 blir 1

2 blir 1

Goda samarbetspartners beslutar sig för att slå ihop sina påsar. Centex och Elkedjan går nu samman och bildar Svenska Elkedjan AB.

1993
Allt i Anderstorp

Allt i Anderstorp

All verksamhet flyttas nu till Anderstorp.

1999
EEL skapas

EEL skapas

Samarbetet med Elon resulterar i skapandet av EEL; Elon Elkedjan Logistics AB i Örebro

2004
Leveranser från Anderstorp

Leveranser från Anderstorp

Koncernen växer och vi får in kedjorna Elspar och Hemexperten. Små-el levereras från Anderstorp till alla kedjorna i EEL-koncernen.

2010
Vi växer

Vi växer

Vi växer vidare och behöver mer plats. Butiksverksamhet flyttas till Örebro för att Elinstallationsverksamheten i Anderstorp skall få plats att utvecklas. Ytterligare en kedja, Hemmakedjan köps upp av koncernen.

2012
Elkedjan på egna ben

Elkedjan på egna ben

Installatörerna köper ut Svenska Elkedjan AB från Elon Group Holding AB. Vi är nu en renodlad elinstallatörskedja. Sveriges största i sin form. 

2017
Elkedjan -din närmaste elektriker

Elkedjan -din närmaste elektriker

Över 140 medlemsföretag på 190 orter. Totalt 1600 elektriker. Elkedjan -din närmaste elektriker!

2019

Vill du vara med?

Vi ligger i vår bransch framkant och vill ständigt utvecklas ytterligare. Vill du vara med? Är du en entreprenörsdriven egenföretagare som vill ta ditt elinstallationsföretag till nästa nivå? Är du en leverantör av produkter inom elinstallation och vill vara med och bidra till våra lösningar? Eller är du en större aktör som söker en samarbetspartner som kan leverera lokalt överallt i Sverige? Klart du ska med! Kontakta oss så berättar vi mer.