Företag

Privat

22 juni 2020

Ansökningsstopp för solcellsstödet: 7 juli 2020

Färdigställandetiden förlängs för solcellsstöd. Regeringen har beslutat att skjuta fram slutförandedatumet för solcellsstöd till den 30 juni 2021. Regeringen har också beslutat om ett ansökningsstopp den 7 juli 2020. Läs mer på Regeringen.se.

Covid-19-pandemin har gjort att många planerade installationer av solceller och energilager har försenats. Privatpersoner eller företag som ansökt om solcells- eller energilagerstöd riskerar att inte bli färdiga med installationerna innan årsskiftet, vilket är ett krav för att erhålla stöd. Därför har Regeringen nu beslutat om en förordningsändring, som innebär att det datum då installationerna ska vara slutförda flyttas fram sex månader; från 31 december 2020 till 30 juni 2021. Samtidigt införs ett ansökningsstopp för solcellsstödet den 7 juli 2020.

Investeringsstödet för solceller och stödet för energilager kommer enligt ett förslag som regeringen remitterat att ersättas med ett skatteavdrag från 2021.

Tänk på att du redan idag, i de flesta fall, kan få ROT-avdrag om totalt ca 9 procent, på din investering.

Solceller är alltjämt en lönsam affär. Både för miljön och den egna plånboken. Vill du boka en riktig elektriker och installera solceller hemma eller på företaget? Klicka nedan:

Nyfiken på hur just din anläggning skulle kunna se ut? Testa vår solcellskalkylator: